FitProjekt

FitProjekt a fitt életért

2016. júl 14.

Turbózd fel az agyad egy kis mozgással

írta: FitProjekt
Turbózd fel az agyad egy kis mozgással

Agyserkentő hatás download.jpg

Lehet, hogy még nem hallottál róla, de a mozgás kifejezetten jó hatással az agyunkra. Friss kutatások számos jótékony hatást mutattak ki, melyek szerint a rendszeres mozgás javítja az agyműködést, így a memóriát, a koncentráló képességet és a tanulást. Kifejezetten az aerob jellegű mozgásforma segített a diákoknak jobb eredményeket elérni a teszteken, és javította a magatartásukat is. Mindez jól hangzik, de felmerülhet benned a kérdés, hogy mégis hogyan kell ezt a gyakorlatban elképzelni.

Kezdd mozgással a napot

A mozgással járó előnyök leginkább közvetlenül a tanulás előtt végzett sportolással érhetőek el. Egy kellemes kocogás még iskola előtt vagy egy pár 4 ütemű fekvőtámasz a munkába indulás ...

Tovább Szólj hozzá

mozgás egészséges életmód rendszeres testmozgás

2015. aug 25.

Megdöbbentő tények a fiatalkori elhízásról

írta: FitProjekt
Megdöbbentő tények a fiatalkori elhízásról

Egyre gyakrabban kerülnek a hírekbe a fiatalok táplálkozásával kapcsolatos témák, mint az iskolákban kapható menzai ételek minősége[1], vagy hogy mennyi haszontalan dolgot vesznek a büfében (chips, kóla, energiaital), illetve milyen sósan táplálkoznak.

Fitprojekt_fat_kidEgy 2013-as statisztika szerint, Magyarországon csaknem a lakosság 54%-a, azaz több, mint 5 millió ember túlsúlyos.Rémisztően hangzik, mégsem látszik, hogy komoly stratégiánk lenne ennek a problémának a megoldására. Ugyan egyre több család kezd el egészségtudatosabb életet élni, ez mégis elenyésző az egész ország lakosságához viszonyítva. A gyerekek nagy része ettől még kénytelen a menzai étkezést választani, ahol köztudott, hogy kb. 300-1000 forint jut napi háromszori ...

Tovább Szólj hozzá

2015. aug 12.

7 szokás, hogy jobban induljon a nap

írta: FitProjekt
7 szokás, hogy jobban induljon a nap

depositphotos_23477767_original.jpg1. Kelj korán

Sokat lehet olvasni a korán kelés előnyeiről, ahol általában szeretnek sikeres üzletemberekkel példálózni. Gyakran fényképpel is segítik az olvasók képzelőerejét, ahol egy sármos pali mosolyogva kortyolgatja a reggeli zöld teáját a teraszon, és közben a Wall Street Journalt olvasgatja. Neked nem kell emiatt a HVG-vel kezdened a napot, de ha jobban belegondolsz egy korai kelés rengeteg lehetőséget hordoz magában. Ha több idő áll rendelkezésedre minden reggel, akkor hasznos szokásokat/rutinokat alakíthatsz ki, melyek jobbá tehetik a mindennapjaidat.

2. Igyál egy jó pohár vizet rögtön felkelés után

Alvás után általában szomjasak szoktunk lenni, mert a testünk éjszaka is folyamatosan párolog, így ezt a folyadékot ...

Tovább Szólj hozzá

táplálkozás mozgás egészséges táplálkozás egészséges életmód FitProjekt tápláló reggeli

2015. aug 07.

5 egyszerű tipp, hogyan élvezd a fogyókúrát

írta: FitProjekt
5 egyszerű tipp, hogyan élvezd a fogyókúrát

fitprojekt_hogyan_elvezd_a_fogyokurat_1.jpgHogyan élvezd a fogyókúrád?
A legegyszerűbb módja, ha nem fogyókúrának hívod.
Olvass tovább és eláruljuk, hogyan szabadulhatsz meg a fogyókúra okozta stressztől és hogyan habzsold tudatosan, egészségesen az életet!

Sokféle oka lehet annak, hogy belevágsz egy fogyókúrába.
Lehet, hogy egy nap rájössz, hogy a régi nadrágod már nem jön fel, vagy rádöbbensz, hogy „nyakadon” a strandszezon.
De a legjobb ok az, amikor egyszerűen egészségesebb akarsz lenni és ez motivál, hogy megszabadulj a feleslegtől!
Éppen ezért azt javasoljuk, hogy töröld a „fogyókúra” szót a szótárból és helyette inkább az „életmódváltást” égesd be az agyadba.

A fogyókúra egy rövidtávú, túlélendő időszakot feltételez, míg az ...

Tovább Szólj hozzá

táplálkozás fogyókúra diéta egészséges életmód kalóriaszámolás FitProjekt

2015. aug 04.

A legjobb módszer a fogyásra: így számolj le a kilókkal!

írta: FitProjekt
A legjobb módszer a fogyásra: így számolj le a kilókkal!

A divatos fogyókúrák hosszú távon mind sikertelennek bizonyultak? Már minden újdonságot kipróbáltál, mégsem szabadulsz a súlyfeleslegtől? Nem csak fogyni szeretnél, de kirobbanóan jó formába is akarod hozni testedet? Térj vissza a legbiztosabb módszerhez, a kalóriaszámláláshoz!

Régi problémák, új módszerek

FitProjekt_kaloriaszamolasA divatos fogyókúrák jönnek és mennek, szinte nem telik el úgy hét, hogy ne bukkanna fel valami újabb módszer. Sajnos ezeknek sok fogyni vágyó bedől, és túl nagy jelentőséget tulajdonít.
Ám előbb-utóbb mindenki rájön: a nagyon trendinek mondott módszerek csak ideig-óráig nyújtanak megoldást – már ha egyáltalán megoldást nyújtanak.
A kilók előbb-utóbb visszajönnek, és a mindenki által rettegett jojó-effektusnak ...

Tovább Szólj hozzá

2015. júl 24.

Ne szeresd pocakot! – így tesz beteggé a hastájéki zsír

írta: FitProjekt
Ne szeresd pocakot! – így tesz beteggé a hastájéki zsír

A népnyelv által gyakran sörhasnak nevezett kisebb-nagyobb pocak leginkább a férfiak visszatérő problémája. A legtöbb embert csak a látványa zavarja, ezért próbál megszabadulni tőle, de fontos tudnod, hogy a pocak eltüntetése az életedet is megmentheti! A hastájéki zsírtömeg ugyanis különböző, gyakran halálos betegségek kialakulását segítheti elő.

Miért veszélyes a hastájéki zsír megjelenése?

fitprojekt_testosszetetel-698x1024.jpg

A megfelelő és rendszeres mozgás hiánya az arra hajlamosaknál (mely hajlam igazán pontos okát még mindig homály fedi) hastájékon fokozott zsírlerakodáshoz vezet. Talán hihetetlen, de a hajlamon túl még a szociális hálónk is hozzájárul a túlsúly kialakulásához. Mint ahogyan a kórokozók terjedésében is szerepe van a ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása