2015. aug 12.

7 szokás, hogy jobban induljon a nap

írta: FitProjekt
7 szokás, hogy jobban induljon a nap

depositphotos_23477767_original.jpg1. Kelj korán

Sokat lehet olvasni a korán kelés előnyeiről, ahol általában szeretnek sikeres üzletemberekkel példálózni. Gyakran fényképpel is segítik az olvasók képzelőerejét, ahol egy sármos pali mosolyogva kortyolgatja a reggeli zöld teáját a teraszon, és közben a Wall Street Journalt olvasgatja. Neked nem kell emiatt a HVG-vel kezdened a napot, de ha jobban belegondolsz egy korai kelés rengeteg lehetőséget hordoz magában. Ha több idő áll rendelkezésedre minden reggel, akkor hasznos szokásokat/rutinokat alakíthatsz ki, melyek jobbá tehetik a mindennapjaidat.

2. Igyál egy jó pohár vizet rögtön felkelés után

Alvás után általában szomjasak szoktunk lenni, mert a testünk éjszaka is folyamatosan párolog, így ezt a folyadékot pótolni kell. A baj ott van, hogy a reggeli kapkodás közben gyakran megfeledkezünk erről. Egy pohár víz segít beindítani a szervezetünket, segíti az agyműködésünket és az emésztésünket. Már az első néhány nap után észre fogod venni a pozitív hatásait.

3. Feledkezz meg az e-mailjeidről és a telefonodrólFitProjekt_phone

Az ágy mellett szoktad tartani a telefonodat, és ébredés után az első, hogy megnézed, mi történt a Facebookon vagy milyen leveleket kaptál?
Nem egy jó szokás. Ha meg tudnád állni, hogy legalább egy órán keresztül érintetlenül hagyod a telefonodat, akkor nem lennél például gondterhelt egy e-mailben kapott határidős feladat miatt, és jobban tudnál összpontosítani magadra és szeretteidre.

4. Mozgasd át magad

Nem kell intenzív mozgást beiktatnod a reggeli készülődésbe, de néhány egyszerű gimnasztikai mozdulat serkenti a vérkeringést, és egy kicsit felébreszti alvó sejtjeinket. Egyszerűen nyomj egy pár fekvőtámaszt vagy nyújts egy pár percig. Néhány jógából vett gyakorlat még spirituálisan is segíthet a napra való ráhangolódásban. Kapcsolj be egy ízlésednek megfelelő zenét, és kezdj el mozogni.

5. Tervezd meg a napodat

Egy egyszerű, mégis rendkívül eredményes módszerről van szó, amikor a napi feladataink megtervezéséről beszélünk. Fontos, hogy a nap folyamán ezekre a teendőkre összpontosíts, és ne engedd, hogy más "sürgős", de igazából lényegtelen dolgok elvonják a figyelmedet. Gondold végig, hogy miket szeretnél elvégezni/megvalósítani aznap, és priorizáld őket a saját logikád szerint. További segítséget nyújt, ha a fontos eseményeket (pl: állásinterjú, vizsga, érettségi, stb.) vizuálisan is lejátszod gondolatban. Egyszerűen csukd be a szemed és képzeld el, hogy sikeresen veszel minden akadályt. Ne félj, nem elvont varázslásról van szó, hanem egy olyan technikáról, amit élsportolók is eredményesen alkalmaznak a felkészülési időszakban.

food-pyramid-130315306. Egyél tápláló reggelit

Egy tápanyagokban gazdag és kiegyensúlyozott reggeli fontos az anyagcsere beindításához, nem mellesleg energiával látja el a szervezetedet, hogy sikeresen vedd az utadba kerülő akadályokat. Facebook oldalunkon gyakran osztunk meg reggeli ötleteket, hogy ezzel is segítsünk. Itt érdemes odafigyelni a szénhidrátok minőségére, a gyümölcs/zöldség megfelelő mennyiségére és az adagok nagyságára, hogy ne terheljük le feleslegesen a szervezetünket. Emlékezz a táplálkozási piramis felépítésére, és reggelizz ennek megfelelően.

7. Foglalkozz magaddal

Tényként vehetjük, hogy az emberek a külső megjelenésünk alapján ítélnek meg minket először, ezért érdemes reggelente egy pár percet foglalkozni a kinézetünkkel is. Az ápolt bőr, a rendezett frizura, kellemes illat és az igényes öltözködés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a legjobb oldalunkat mutassuk a külvilág felé. Ennek következtében pedig könnyebben érvényesülhetünk a munkahelyünkön, és természetesen a magánéletben is.

Szólj hozzá

táplálkozás mozgás egészséges táplálkozás egészséges életmód FitProjekt tápláló reggeli