2015. aug 04.

A legjobb módszer a fogyásra: így számolj le a kilókkal!

írta: FitProjekt
A legjobb módszer a fogyásra: így számolj le a kilókkal!

A divatos fogyókúrák hosszú távon mind sikertelennek bizonyultak? Már minden újdonságot kipróbáltál, mégsem szabadulsz a súlyfeleslegtől? Nem csak fogyni szeretnél, de kirobbanóan jó formába is akarod hozni testedet? Térj vissza a legbiztosabb módszerhez, a kalóriaszámláláshoz!

Régi problémák, új módszerek

FitProjekt_kaloriaszamolasA divatos fogyókúrák jönnek és mennek, szinte nem telik el úgy hét, hogy ne bukkanna fel valami újabb módszer. Sajnos ezeknek sok fogyni vágyó bedől, és túl nagy jelentőséget tulajdonít.
Ám előbb-utóbb mindenki rájön: a nagyon trendinek mondott módszerek csak ideig-óráig nyújtanak megoldást – már ha egyáltalán megoldást nyújtanak.
A kilók előbb-utóbb visszajönnek, és a mindenki által rettegett jojó-effektusnak köszönhetően lehet, hogy idővel még többet mutat a mérleg, mint a diéta előtt.

Egy azonban biztos: a kalória számolásával egyszerűen nem nyúlhatunk mellé.

Számold a kalóriát és számolj le a kilókkal!

Mi a legfontosabb, ha egészségesebb külsőt és egészségesebb belsőt szeretnél?
Meg kell értened, hogyan működik a szervezeted.
A tested ugyanis olyan, mint egy gép; logikusan, szabályok szerint működik. Egészen nagy erőt képes kifejteni, de ehhez energiára, azaz üzemanyagra van szüksége.
Az üzemanyag pedig nem más, mint a kalória.

Ám ha ebből túl sok van, akkor a fel nem használt mennyiséget a szervezet elraktározza ínségesebb időkre: ettől nő a fenék, vagy az úszógumi.
A súlyvesztéshez tehát kevesebb kalóriát kell bevinni a szervezetbe, mint amennyit az eléget, így az extra mennyiséget a raktárkészletből fedezi a tested, te pedig fogyni kezdesz.
Egyszerű, nem?

Ehhez szükséges és fontos tehát a bevitt kalória mennyiségének nyomon követése.

Legyél fitt a FitProjekttel!

Fel kell írnod mindent, amit ettél, ittál, ki kell számolnod a kalóriatartalmát, utána a felhasznált energiát és a kettőt kivonni egymásból nap mint nap… hosszú távon ez elég bonyodalmas és macerás lehet.

Erre a problémára nyújt megoldást az online kalórianapló, például a Myfitnesspal, mely jelenleg 80 millió felhasználót tudhat magáénak. Ennyi ember jött már rá, hogy mennyire megkönnyíti a fogyókúrát egy ilyen honlap.

A honlap segítségével könnyedén feljegyezheted, hogy mit ettél, mennyit mozogtál, mit ittál, és az oldal egyszerűen kiszámolja neked, hogy hány kalóriát fogyasztottál és mennyit égettél.

Sajnos azonban ez a szolgáltatás csak angol nyelven érhető el, így sokaknak gondot okozhat a használata.

Erre nyújt megoldást a magyar fejlesztésű FitProjekt, ami rengeteg magyar ételt is tartalmaz, ezzel biztosítva azt, hogy te a legpontosabban vezethesd virtuális kalórianaplódat.

Ráadásul nem csak a bevitt kalóriát tudod számolni az oldal segítségével, hanem a tápanyagokat is, ez pedig a hosszú távú egészség megőrzése érdekében szintén kulcsfontosságú. A FitProjekt használata gyors és egyszerű, a zsebedben is magaddal viheted: az okostelefonra optimalizált weboldal segítségével bármikor elérheted és alakíthatod online naplódat, hogy végül sikerrel járj a felesleges kilók elleni harcban.

A FitProjekt ingyenes, hazai, felhasználóbarát és online kalórianaplójával szinte gyerekjáték a fogyás.

Szólj hozzá