2015. máj 13.

Miért nehéz az életmódváltás?

írta: FitProjekt
Miért nehéz az életmódváltás?

Elég, ha bekapcsolod a tévét, vagy belehallgatsz a rádióba, esetleg a neten nézelődsz, rögtön kapod a fogyáshoz kapcsolódó “jobbnál jobb” infókat, amik általában azzal próbálnak becserkészni, hogy napi 5 perc edzéssel csúcsformába kerülsz, sőt ha még rátolsz napi 3 tablettát is, akkor a jövő hónapban már indulhatsz az olimpián is.

Nem vitás, ez hülyeség! Az a vicces ebben, hogy ezt azok is tudják, akik ezeket a sza….t megveszik. Egyszerűen kell a lelküknek a támasz, hogy megtesznek mindent az egészségükért, pedig ezzel csak a homokba dugják a fejüket.

Azt mindenképp tisztáznunk kell, hogy tényleg nem egyszerű változtatni az életvitelünkön, mert az évek alatt kialakultak bizonyos rutinok, amiket már gyakorlatilag automatikusan végzünk. Ehhez hozzátartozik még, hogy ha nem reális célt tűzünk ki magunknak, akkor gyorsan elveszíthetjük a motivációnkat. Nem lehet mindenki fitness modell, már csak azért sem, mert nem mindenki tartozik ugyanabba a formai karakterbe. Ezért sokszor alapból lehetetlent vállal az, aki rövid idő alatt akar drámai változást elérni, mert ez hosszú távon szinte fenntarthatatlan.

Nézzük, milyen típusok vannak:

dreamstime_xl_46801684.jpg

 

MEZOMORF – ERŐS ALKAT

Aki ebbe a csoportba tartozik, szerencsésnek mondhatja magát.

Már alapból szép izomzattal, és jó genetikával rendelkezik. Nem túl magasak, viszont karcsú derék, erős kar és láb jellemzi őket. Ők azok, akiknek minden sport jól áll. Anyagcseréjük optimális.

Számukra az egészséges életvitel természetes, minimális odafigyeléssel fittek tudnak maradni, számukra a FitProjekt a szinten tartáshoz kell.

EKTOMORF – Vékony ALKAT

Ezt a típust nagyon vékony alkat jellemzi. Ők azok, akik sokat ehetnek, mégsem nagyon látszik. Mellkasuk beesett, karjaik és lábaik vékonyak. Anyagcseréjük nagyon gyors, keveset raktároznak.

Komoly gondot okoz nekik, hogy hízzanak, viszont “megfelelő” táplálkozás mellett szép fejlődést tudnak elérni. Számukra a FitProjekt komoly segítséget tud nyújtani ebben.

ENDOMORF – Maci, puha alkat

Ők azok, akiknek elég, ha ránéznek valami ételre és azonnal híznak.

Az ilyen típusú hölgyek szélesebbek “nőiesebbek”. Azokat a férfiakat, akik ide tartoznak, Maci típusúaknak is szokták hívni. Anyagcseréjük lassú, testzsír százalékuk magas. A súlyuk miatt, magas az egészségügyi kockázatuk. Számukra lehet igazi csodaszer a FitProjekt. Könnyedén tisztába tudnak kerülni a kalóriabevitelükkel, és a napi sporttevékenységükkel, komfortos életvitel mellett.

Tehát ezek után, ha valaki tudatában van annak, hogy melyik csoportba tartozik, és ehhez mérten ésszerű célokat tűz ki, valamint elfogadja a kalóriaszámlálás fontosságát, akkor fantasztikus eredményeket érhet el hosszú távon. Ezt fontos kiemelni: felesleges sietni, mert nincs miért. Tartsuk be a FitProjekt által tanácsolt adatokat, de nem csak a KALÓRIÁT, hanem a ZSÍRT, FEHÉRJÉT és SZÉNHIDRÁTOT is, és minden magától megoldódik.

Szólj hozzá

diéta zsír fehérje kalória szénhidrát ektomorf testalkat mezomorf endomorf kalóriaégetés kalóriaszámolás FitProjekt